Direktlänk till inlägg 23 augusti 2008

Håll humöret uppe

Av Christer - 23 augusti 2008 22:51

Hejsan. Hoppas sommaren varit bra trots en del regn. Är tyvärr ingen storskrivare men tankarna till Thailand kommer ju närmare för var dag mörkret smyger sig på en. När man läser piccolinas sidor som kan få Brahehus ruin att likna Thailand så blir man glad av den positiva attityden som hon har.

 För det som kommer på mejlen är ju ingen rolig läsning. Jag har ju sagt för länge sedan att jag vill inte vara med på den sidan, men står fortfarande kvar och läser även det som kommer in. Och det är väl bra att folk har ett enormt engagemang men jag är nog för lat att lägga min energi på att vara förbannad. Jag tycker ju naturligtvis att när allt är klart så ska vi ha någon typ av förening, men som det känns nu att bara kriga mot loogans det överlåter jag nog till dom som känner för det.För jag vill nog se hur färdigställandet ser ut innan jag målar fan på väggen. 

Jag är övertygad om att man kommer gå på någon blåsning och att något dyker upp efter att garantin gått ut och då kommer jag i alla fall gå till loogans och prata med dom. Men att jaga med blåslampan är inte min grej. Undrar verkligen om Stefan Widing kan leva i granngården med något som han sålt i undermåligt skick????? Kommer åter igen tillbaka till där jag jobbar i Åkersberga där besiktning av badrum skedde i fredags, då inflyttning var i slutet på juni!!!. Och min ena verkmästare, som  själv köpt ett radhus och besiktade det i fredags, inga vitvaror och badrummet såg ut som ett bombnedslag. Ena familjen som flyttade in hade över 140 besiktningsanmärkningar med alla skrap och annat skit på väggar o övrigt. Då är det lättare att acceptera fel nere i Thailand.

 Idiot tänker säkert någon och det kanske är så att man är lite korkad, men det kanske underlättar.

Angående garantin så vet man ju inte vad som är rätt eller fel. Vi har ju skrivet i kontraktet ,att dom ska besikta och sen ska allt fixas inom 2 månader och man får en inflyttningsdag.

Och vi fick inflyttningsdag i början på mars blev det och då borde ju allt varit fixat men besiktningen var ju samma dag och eftersom vi tog emot nyckeln då så börjar garantin att gälla. Men eftersom det är dom som gjort fel, så tycker man kanske att garantin kunde gälla från den dag då besiktningsanmärkningarna är gjorda. Men att prata med Bengt är väl lite som att prata med väggen ibland känns det som.

Och häromdagen kom det ett brev med land lease contract. Vi började skratta när vi såg några A4 ark och all text på Thailändska, med några post it lappar på skriv ditt namn här. Funderade på att skriva på post it lapparna och skicka dom i ett brev tillbaka. Det kanske står att man är skyldig dom pengar eller nåt???? Nej , det vill jag nog se åtminstone på engelska innan jag skriver på något. Jag kanske är ful men så dum är jag inte.

Vi åker ner en snabbis mellan 15-24 sep. och jag tror inte alla felen är åtgärdade men då får dom en ny chans till vintern.Vi kommer ju inte vara där förrän i slutet av januari och då spelar det inte så stor roll när det blir gjort. 

Det kommer vara lite öde antar jag när vi åker ner i september men 32:an och 39:an är nog nere. Är det några fler som kommer att vara nere? 

Sen blir vi där från 29 jan till 13 mars.

Och till avslutning så vårat gamla fina stadshotell i Norrtelje har förstörts och byggts om till lägenheter,MEN byggherren har,  känns det som, lurat en del människor och gått i konkurs. En del har betalat och blivit blåsta. Och någon har flyttat in men det blir trapporna, hissgrabbarna fick inte sina pengar så hissen ej igång.(hörsägen) Så håll humöret uppe Mae phim kommer att vara paradiset i många år framåt.   Christer59  Bali nr 5

 
 
Ingen bild

Östh

27 augusti 2008 21:04

Hej Christer

Jag har hus Bali nr 6 så vi är grannar. Trevligt. Jag har oxå fått hem land lease contract och jag svarade precis som du att jag skriver ej under eftersom det står på Thai. De svarade mig att jag skulle söka upp en jurist för att få detta översatt!!! Hur gör du?? Tacksam för kontakt. elisabeth_osth@hotmail.com.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christer - 17 mars 2010 18:39

Hejsan, här kommer en rapport från Mae phim.  Jag har precis kommit hem efter 8 veckor nere i huset. För varje dag så händer det något nytt. Det planteras och husen byggs ihop. Många olika varianter blir det. Förråd ,dusch ute , regnskydd över gång...

Av Christer - 11 juli 2009 10:56

Hejsan, sitter och funderar om det är sommar eller??? Man känner sig så långt borta från Thailand som det bara går. Avundsjuk på dom som åker ner ,trots att jag egentligen inte känner någon längtan till Asien på sommaren. Det är väl Logans som håller...

Av Christer - 13 mars 2009 17:52

Hejsan,Har precis kommit hem nerifrån Mae phim. Och det har varit 6 stressiga veckor för att hinna med allt. Vi har i alla fall fått allting klart. Jordfelsbrytaren som i vårat fall var additional order var det sista som blev klart. Vi har hunnit med...

Av Christer - 15 februari 2009 06:54

Hejsan igen. Tänkte jag skulle få iväg några rader. Detär så mycket att pyssla med hela tiden så man har knappt tid med dator. Hur som helst så är det otroligt skönt att skrota omkring här nere. Som vanligt så är Logans ett intressant samtalsämne.  M...

Av Christer - 17 januari 2009 07:34

 Hej och en god fortsättning. Efter alla mejl om missnöje och elände så har allt blivit tyst. Efter mötet så har man inte hört så mycket. Folk åker ner och sen hör man inte så mycket mer av dom.Kämpar några på med jurist eller har man resignerat?  O...

Ovido - Quiz & Flashcards