Direktlänk till inlägg 17 januari 2009

Tiga är guld, eller?

Av Christer - 17 januari 2009 07:34

 Hej och en god fortsättning.

Efter alla mejl om missnöje och elände så har allt blivit tyst.

Efter mötet så har man inte hört så mycket. Folk åker ner och sen hör man inte så mycket mer av dom.Kämpar några på med jurist eller har man resignerat?

 Om julmiddagen i restaurangen vet man inte mycket. Blev det bra eller var det fiasko. Inga privata bilder från den tillställningen.

Någon borde väl tycka någonting???? Hur funkade det med maten? Restaurangköket var väl inte riktigt klart. Är den det nu?

Hur ser området ut?

Har Logans gjort något av det som sades på mötet. Det var dags för ytterligare ett möte på gång i februari och en styrelse har utsett sig själv. Kanske inte demokratiskt, men mitt fulla stöd har dom i alla fall.

Dom retar kanske upp en del som tycker sig blivit överkörda. Skulle det vara så , så går det ju att protestera. Man måste ju kunna säga vad man tycker. Kanske alla är nöjda. Bättre att tycka än att inte säga något alls.

Har väl själv inte tyckt så mycket under resans gång.

 Det känns som att nu när det börjar likna ett område så har man något att ta på. Men som sagt så är det lite tungjobbat att prata med Logans över mejlen.

 Men har fått några rapporter om att dom stora sakerna är klara. Och häromdagen så blev mitt trädäck målat.

Men det ska bli spännande att komma ner och se vad som återstår. Det är väl mest inbillning att allt är klart. Kommer nog ner och säger ja just det, det är ju kvar att göra.

2001 sålde vi lägenhet och bil o lite annat, köpte enkel biljett till Nepal och reste runt i 1 år o 5 månader, kom hem 350,000 kr fattigare och fick börja om på nytt, men en dröm hade gått i uppfyllelse.

 Nu är nästa dröm på väg att gå i uppfyllelse, kanske vi inte kan hålla oss i Mae phim för det drar i restarmen, men då får man väl göra något åt det. Men dryga 6 veckor från den 28 jan. kanske ger en fingervisning.

Att vi haft tur med grannar känns det som. Hoppas dom haft tur, vi ska göra vårt bästa. Man undrar också hur mycket folk som är nere?? Är det mycket folk nere nu? Någon som har koll? Fortsätter inbrotten?

Det blev ingen succe med den nya Baliadresen ,vi är väl en handfull som tagit till oss den. Till sist är det någon som vill ha något fotat eller kollat när vi är nere så hör av er.Lättast på carin1964@yahoo.se 

I skrivande stund har vi -10 gr. i Norrtelje. Nu ska jag åka in o se Djurgårn spöa skiten ur Modo. Vi syns snart i värmen. Christer59

 
 
Ingen bild

inbrotten

24 januari 2009 07:06

Hej! just hemmkommen från Bali 89 .Vi hade med oss lås från Sverigeoch lämnade ej huset på 3 dagar för at sätta in nya även lås innefrån på skjutdörrar.Vi köpte nya lås från Hans till trädörrar 600bath styck.Dörrarna står i princip öppna .Det tog 1 sekund att öppna med ett grässtrå.De slår till precis när man kommer ställer in väskan och åker ner till byn för att handla etc.Man kan väl tycka att Logans skall fixa lås etc.Vi har gett upp.Gräsmattan skulle efter masssa meil påtryckningar vara på plats,men ej.De första 10dagarna fanns ingen som jobbade på området.Vi fixade gräset och trädgåden med Hans fru Tim.Hon ser även till att det vattnas och sköts när vi åker hem.Logans vattnar ej tillräckligt många gräsmattor har döda områden.Poolen var färdig och vi åt på resturangen ett antal gånger.Skönt att slippa ordna med transport ned till byn varje kväll.Vi hade en liten Kungskobra i resturangen som antagligen kommit dit med gräslasten.Den har förhoppningsvis försvunnit ut.De hade ägg framme i resturangen ,som senare skall flytta in vilket kan locka hundar och andra djur.Vädret var ovanligt kallt på morgon och kväll enligt Hans ca 20 +.De sista dagarna började det ta fart med gräsmatteläggningar, så det blir stor skillnad med lite trädgård runt husen.Det var kanske 10 hus bebodda när vi var nere26dec-16jan.Vi fixade även rör till ventilerna under mark med B.O.Att vänta på att Logans skall fixa saker är att riskera en för tidig hjärtinfarkt,så trädgården är nästan klar .Låsen på plats.Fixat ventilationen. Det var vad vi planerat att göra .Området bli väldigt fint om 3år.Det kan dock bli svårt med så många hushåll och personligheter att komma överens men jag tror det går .MVH Monica Christer Bali 89

 
piccolina

piccolina

26 januari 2009 06:04

Ha en jätteskön resa! Skulle vilja åka idag, så längtar jag!
Måste "jobba av" mig lite innan det är dags men i april bär det av igen.
Jag tror många väntar just nu, väntar på att få resultat av husköpet. Sen tror jag också att en del har blivit ganska nöjda medan andra är förbannade på det mesta - själva är vi rätt nöjda men småirriterade på än så länge småsaker.
Vi som flyttat in har nog varit ganska upptagna med att passa tider för hantverkare och andra som skall komma och greja samt med att anlägga trädgårdar.
Det är så roligt att bo på området nu, det har börjat hända så mycket!

Jag längtar ner hela tiden och önskar er en härlig tid i paradiset!

http://www.maephim.se/wordpress

 
piccolina

piccolina

10 februari 2009 07:55

Nu är det faktiskt dags!!! :-)
Jag tror att många med mig vill ha en direktrapport från dig på plats!

I alla fall så är jag jättenyfiken på hur livet är för er i Mae Phim, så hoppa in på ett internetcafe eller låna en dator och skriv lite, ok?

Hälsningar från ett faktiskt (igår i alla fall)soligt Uppsala i vårskrud...

http://www.maephim.se/wordpress

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christer - 17 mars 2010 18:39

Hejsan, här kommer en rapport från Mae phim.  Jag har precis kommit hem efter 8 veckor nere i huset. För varje dag så händer det något nytt. Det planteras och husen byggs ihop. Många olika varianter blir det. Förråd ,dusch ute , regnskydd över gång...

Av Christer - 11 juli 2009 10:56

Hejsan, sitter och funderar om det är sommar eller??? Man känner sig så långt borta från Thailand som det bara går. Avundsjuk på dom som åker ner ,trots att jag egentligen inte känner någon längtan till Asien på sommaren. Det är väl Logans som håller...

Av Christer - 13 mars 2009 17:52

Hejsan,Har precis kommit hem nerifrån Mae phim. Och det har varit 6 stressiga veckor för att hinna med allt. Vi har i alla fall fått allting klart. Jordfelsbrytaren som i vårat fall var additional order var det sista som blev klart. Vi har hunnit med...

Av Christer - 15 februari 2009 06:54

Hejsan igen. Tänkte jag skulle få iväg några rader. Detär så mycket att pyssla med hela tiden så man har knappt tid med dator. Hur som helst så är det otroligt skönt att skrota omkring här nere. Som vanligt så är Logans ett intressant samtalsämne.  M...

Av Christer - 23 december 2008 21:33

Hej igen. Efter att ha fått varit i Barcelona och kollat fotboll(El classico för dom som vet) inför 96000 åskådare så har man blivit lite lugnare och gladare än var man brukar vara när man läser mejl eller försöker ha kontakt med logans. När man läs...

Ovido - Quiz & Flashcards