Direktlänk till inlägg 17 mars 2010

Rapport från mae phim

Av Christer - 17 mars 2010 18:39

Hejsan, här kommer en rapport från Mae phim.

 Jag har precis kommit hem efter 8 veckor nere i huset. För varje dag så händer det något nytt. Det planteras och husen byggs ihop. Många olika varianter blir det. Förråd ,dusch ute , regnskydd över gången istället för att bygga ihop.

Börjar man nere i byn så har det byggts en del nya hus och det är mer på gång.

Ett nytt guest house som carin( min fru) kollade  in. 800 baht för ett hyggligt rum. Ligger inne i gränden  till vänster om det rustade och nymålade huset  som är både grönt och orange.

Restaurangerna byter lite skepnad ,men inte så mycket. Det har dykt upp något nytt där också.

Tyckte också på slutet att det var mer Thailändare även mitt i veckan.

 Vet inte om det var tillfälligt.

Och mellan Bali och Amadeus så byggs det en ny väg i skogen, men den blir ju inte direkt något närmare för oss. För oss är det röda vägen som gäller om något skall göras.

 Uppe på Bali så har man byggt ett högre staket på sidan av in och utfart för att skydda mot inhopp från hundar. Man snyggade till runt dammarna och förberedde gräs ut mot vägen. Där har även Siv bekostat lite Lotus blommor i den västra dammen.

10 palmer har planterats bakom poolen och fyller väl ut en del av ytan, men det skulle behövas mer. Man har även lagt schiffer från poolområdet till den norra delen. Tyvärr så har den som provgått inte varit en europe och stegen stämmer inte så bra med den steglängden som vi använder.

 Även bakom restaurangen mot hus 84-85 så har en gång anlagts. Tydligen så skall det bli en servicebutik i restaurangdelen, men det kändes som intresset på området var svalt för det.

Flera skule vilja ha en liten lokal som ett gym istället. Och det känns som en västerländsk servicebutik i <logans regi inte är ett billigt inköpsställe.

Jag tänker då inte gynna dom i onödan. Jag gynnar hellre lokalbefolkningen så dom känner att dom är en del av oss.

I början när jag var nere så åkte dom runt med tankbil och vattna gräsmattorna, men det avtog och på slutet såg man någon ibland stå med en vattenslang och puddra på några droppar. Gräsklipparen såg man dock till ,men det går sakta för dom. Hos mig var dom en gång på 8 veckor. 

Det rapporterades om en hel inbrottsförsök, men alla var gjorda på kvällen  vid 19-21 tiden och inget stulet.  Och nästan uteslutande i hus där ingen var nere. Misstankar finns att vakterna ville samla pluspoäng????????

Säkerhetsfrågan skrider sakta fram och det känns som att Logans tar det med en nypa salt. Få se om det är fixat till nästa vinter när man kommer ner.

 Husen 1,2,3 ,och 78 är fortfarande inte någon trevlig syn. Christian sa i höstas på globenmässan inom 1 månad skulle det vara klart och tog Piccolina i hand.

 Men innerst inne visste vi att det inte skulle bli så. Det är ju ingen vacker syn för alla oss som bor i den hörnan. Någon som tittade på hus sa att det inte ens var ett alternativ när dom ser så djävliga ut.

Det har varit mellan 30-38 hus bebodda hela tiden jag varit där.

Många barnfamiljer har hyrt i år och alla verkar jättenöjda med området. Barnvänligt och bra. Så det har varit livfullt i poolen.

Poolen skulle nog behöva en rengöring, det börjar se skitigt ut i kanterna. En del kommer till poolen och hoppar i utan att duscha, det skulle kännas trevligare om alla duschade innan. Man är ju oftast svettig i värmen.  Någon tog med sig glas som gick sönder vid poolkanten och dumskallen(kan tyvärr inte säga annat) bara lämnade allt kvar efter sig o gick därifrån. Ett barn utan blöjor sket visst i poolen så det händer grejor hela tiden.

Apropå hända. Varje morgon samlas några för en motionsrunda.

På söndagar har Maggan i 58an hållit i lite vattengympa. Ett gäng var till >Bangkok över natten och vi var över 35 stycken på en utflykt till ett tempel och ett vattenfall.

Vi skulle bjuda grannen på middag och vips var vi nästan 40 pers. i en stor buss till Classic forest. Kul med vår fina gemenskap.

Vi var även några som samlade ihop pengar till en skola, ca.10000 baht och köpte ihop lite böcker och lexikon (thai-eng) och ett par fotbollar.Vi var några som åkte till avslutningen och gav dom det.

Turbilen har funkat alldeles utmärkt och går från 8.30 till 21.30 och eftersom den inte går på söndagarna har vi fixat så Baines o co har buffe på söndagarna.

Och det har varit jättebra uppslutning. 

Det är många entreprenörer som hållerpå så det är väl på förslag att det inte skall jobbas efter kl 18.00 om det inte är akut. Vi får lugnt o skönt. Lättare för vakterna att hålla reda på allt löst folk. Det har nämligen jobbats fram till 05 på morgonen för att det varit lovat att det skall bli klart.

 Alla vildhundar är ialla fall borta från området. Men en hel del orm har det slagits ihjäl. En del kommer säkert in med allt som planterats. 

34 hus har byggt ihop och det verkar bli fler. Populärt och jag har varit inne hos ett par olika och det verkar bli rätt bra hur dom än gjort.

Brödbilen kommer en gång i veckan,(han säljer även försäkringar) en kille åker omkring och säljer glass och har även sett en som säljer pannkakor ett par gånger på området.

Och jag måste också säga att vi har god och billig mat i restaurangen. Bl.a Sweet and sour Chicken den lilla portionen för45 b och det är både ris och sallad till. Changen kostar 65 (stor) mer behöver man väl inte.

Och så verkar det som att väldigt många har problem med vattnet.

 Nån hade tydligen inte ens ett rör ut från septitanken. Någons tank hade haverat totalt. Men det är väl bara lite grann av allt fusk.

Jag bytte 14 glödlampor när jag kom ner och nästan 10 till har pajat. trist men sant. Hur som helst så känns det som att det blir bara bättre och bättre och vi kommer närmare vårat paradis. Om 2 år går maintenance ut och då tar vi ytterligare ett kliv vidare hoppas jag??????

Det var nog det jag kom på nu. Har som sagt lagt in över 300 bilder i Maephims fotoalbum. Ha det Christer59


 
 
Ingen bild

Kurt o Berit

18 mars 2010 17:37

Hej Christer!
Kul med lite bilder från MaePhim, och även trevligt att läsa dina små berättelser om livet där nere. Verkligen trevligt att vi stötte på varandra igen efter tre år. Det blir så när man är nere olika tider.
Nu är det bara att jobba fram till mitten av juni, innan det bär av igen.
Hälsa Carin från oss.

Kurt o Berit

 
Ingen bild

Bali45

18 mars 2010 19:13

Tack för alla fina bilder. Kul se att det går framåt. I mitten av april åker vi ner.
Siv&Anders 45

 
Piccolina

Piccolina

23 mars 2010 22:56

Ja, jag tycker verkligen att du gör ett fantastiskt jobb med din kamera - helt Canon!

Skall jag titta till ert limeträd som en gentjänst?? :-)

http://www.maephim.se/piccolina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christer - 11 juli 2009 10:56

Hejsan, sitter och funderar om det är sommar eller??? Man känner sig så långt borta från Thailand som det bara går. Avundsjuk på dom som åker ner ,trots att jag egentligen inte känner någon längtan till Asien på sommaren. Det är väl Logans som håller...

Av Christer - 13 mars 2009 17:52

Hejsan,Har precis kommit hem nerifrån Mae phim. Och det har varit 6 stressiga veckor för att hinna med allt. Vi har i alla fall fått allting klart. Jordfelsbrytaren som i vårat fall var additional order var det sista som blev klart. Vi har hunnit med...

Av Christer - 15 februari 2009 06:54

Hejsan igen. Tänkte jag skulle få iväg några rader. Detär så mycket att pyssla med hela tiden så man har knappt tid med dator. Hur som helst så är det otroligt skönt att skrota omkring här nere. Som vanligt så är Logans ett intressant samtalsämne.  M...

Av Christer - 17 januari 2009 07:34

 Hej och en god fortsättning. Efter alla mejl om missnöje och elände så har allt blivit tyst. Efter mötet så har man inte hört så mycket. Folk åker ner och sen hör man inte så mycket mer av dom.Kämpar några på med jurist eller har man resignerat?  O...

Av Christer - 23 december 2008 21:33

Hej igen. Efter att ha fått varit i Barcelona och kollat fotboll(El classico för dom som vet) inför 96000 åskådare så har man blivit lite lugnare och gladare än var man brukar vara när man läser mejl eller försöker ha kontakt med logans. När man läs...

Ovido - Quiz & Flashcards