Direktlänk till inlägg 19 april 2008

Mitt sett att se

Av Christer - 19 april 2008 23:43

                    Hejsan igen.
 När våren kommer så glömmer man lätt bort huset nere i Thailand. Nu har alla kommit hem som jag lärde känna på Baliområdet.
 Mats o Sonja(21;an) kom hem nyligen och dom har bott nästan en månad i sitt hus och var mycket nöjda trots att dom bott på en arbetsplats.
Och när man väl fått nyckeln till huset så känns det lite mindre frustrerat, trots att en del återstår att göra.
Har även fått besked att en del saker är åtgärdade hos oss, men det är av mindre vikt för tillfället då vi inte kommer att åka ner på ett tag.
Men tydligen ska man i alla fall sätta en kappa på dörren ner till så regnvattnet ej studsar in. Och ni som tagit duschvägg, så den ska man tydligen öka på från 45 till 80 cm. Den som var uppsatt hos oss var ett STORT JÄVLA SKÄMT.
Den kan man bara inte godkänna för man har ju faktiskt betalat för en duschvägg.
Få se om man hittar på någon lösning för regnvattnet?
 När jag läser Jannes(73;an) besiktningsprotokoll så borde jag rygga tillbaka lite mer över en del oklarheter. Det är blåslampa på och det är väl bra att en del lägger ner stor energi på saker och ting, men jag kommer nog inte att göra det.
När vi bestämde oss för 2,5 år sedan att köpa hus här nere så var man ju tvungen att tänka till lite.
Vad det får kosta o si o så.
Vi började faktiskt med att kolla upp Linda Saxton ,och hon var ju ingen mäklare så det visste vi ju om.
Hon var en förmedlare och vi pratade med henne om det och vi fick dom svar vi behövde.
Svensk standard låter ju bra och det är väl det man trott på. När Svenskar är involverade så är det ju lätt att tro att det ska bli så.
Men det är väl inte riktigt så. Som ni kan se på en bild från en tidigare blogg så ser rören mycket tunnare ut än hemma. Den tog jag förra vintern när vi var nere och redan där sprack den Svenska standarden.
Vi bestämde att ca 600.000 kr. kan vi väl satsa för det är ju trots allt ett annat land och saker kan ju hända som man inte rår över.Militärkuppen t.ex
Plus att vi vill fortsätta att resa.
Skulle man förlora allt så kan vi leva vidare ett normalt liv.
Och en viss reservation för hela husköpshistorien måste man ju ha efter en 10-15 Thailandsresor över dom senaste dryga 20 åren.Det kan ju hända saker.
Det fungerar ju inte riktigt som hemma.
Jag tror att mycket av hur man hanterar hela saken är just hur höga förväntningar man har. Har man målat upp en dröm så är det lätt att bli otroligt besviken.
Men det känns mest som att man själv mår sämst, även hur mycket man skäller och domderar.
Jag tycker inte heller det är särskilt roligt när det strular.Men det känns som man är lite offside när huset står på andra sidan jorden.
Jag har sett på Thailandforum att det pågår lite diskussion om Thailandmäklarna.
En som smutskastar TM verkar vara involverad i något annat bolag och då är det väl lätt att kasta extra mycket skit. Sen sa någon att det var dyrt, men en hel del platser i Thailand ,typ Phuket, Hua Hin är ju så exploaterade så jag skulle inte betala hälften så mycket i dom områdena. Det här är ju en riktigt fin orörd pärla.
 Tyvärr så har jag ingen aning om hur smärtfritt det går hos andra byggföretag.
Men en som jag vet en från Norrtelje som flyttade ner för något år sedan till ett Engelsktbyggt hus i Hua Hin och han kom inte in förrän ett halvår efter utsatt tid och en hel del fel hade dom också.
Tyvärr så är jag ju golfare och då är ju utbudet sämre, men på Mae phims hemsida verkar ju det bildas en grupp  som är intresserade av gemensamma tripper till golfbanorna som finns. det kommer att bli trevligt.
Håll ut alla ni som är på gång in i husen,  och kan Bengt bli lite organiserad där nere och inte vara så nonchalant så kommer det nog att lösa sig med tiden.
Ser fram mot en bira vid poolen framåt vintern och lära känna lite nytt folk. Ha det     Christer59




 
 
Bali

Bali

24 april 2008 22:26

Har skrivit lite på samma tema. Det är dags att få stopp på allt skvaller och skitsnack och agera rationellt och taktiskt.
MVH
Staffan

http://balimaephim.blogspot.com

 
Ingen bild

Bumerang

25 april 2008 11:43

Om det nu var skvaller å skitsnack! Ska man agera rationellt och taktiskt måste du väl gå på fakta.Läs om Kaj Malmsten på Moutain View hans husbygge så kanke ni lär er lite.Det kan vara en hjälp till andra husägare. Det är som Krister skriver ingen svensk standard.Läs på: www.Thailandsforum.se Sök till hö längst upp på Thailandmäklarna. Annars kör ner huvudet längre ner i sanden å låssas att det inte hänt. Mvh Bumerang

 
Piccolina

Piccolina

24 maj 2008 10:27

Kom igen nu Christer!
Vi vill läsa mer av din blogg!!!

http://www.maephim.se/wordpress/php

 
Piccolina

Piccolina

24 maj 2008 10:30

Det blev fel www-adress då man klickar på "Piccolina" i min förra kommentar, men nu är det rätt!

http://www.maephim.se/wordpress

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Christer - 17 mars 2010 18:39

Hejsan, här kommer en rapport från Mae phim.  Jag har precis kommit hem efter 8 veckor nere i huset. För varje dag så händer det något nytt. Det planteras och husen byggs ihop. Många olika varianter blir det. Förråd ,dusch ute , regnskydd över gång...

Av Christer - 11 juli 2009 10:56

Hejsan, sitter och funderar om det är sommar eller??? Man känner sig så långt borta från Thailand som det bara går. Avundsjuk på dom som åker ner ,trots att jag egentligen inte känner någon längtan till Asien på sommaren. Det är väl Logans som håller...

Av Christer - 13 mars 2009 17:52

Hejsan,Har precis kommit hem nerifrån Mae phim. Och det har varit 6 stressiga veckor för att hinna med allt. Vi har i alla fall fått allting klart. Jordfelsbrytaren som i vårat fall var additional order var det sista som blev klart. Vi har hunnit med...

Av Christer - 15 februari 2009 06:54

Hejsan igen. Tänkte jag skulle få iväg några rader. Detär så mycket att pyssla med hela tiden så man har knappt tid med dator. Hur som helst så är det otroligt skönt att skrota omkring här nere. Som vanligt så är Logans ett intressant samtalsämne.  M...

Av Christer - 17 januari 2009 07:34

 Hej och en god fortsättning. Efter alla mejl om missnöje och elände så har allt blivit tyst. Efter mötet så har man inte hört så mycket. Folk åker ner och sen hör man inte så mycket mer av dom.Kämpar några på med jurist eller har man resignerat?  O...

Ovido - Quiz & Flashcards